8.2.2015

Jak dosáhnout krásného obočí

Krok první: Tvar

Pryč jsou ty doby, kdy si ženy drasticky trhaly obočí do úzké čárky. Dnes je trendy výrazné, ale dokonale upravené obočí. Při vytrhávání byste měly dbát především na jeho přirozený tvar. Příliš vytrhané obočí přidává na věku, ubírá na přirozenosti a vytváří přísný dojem. Samotné obočí by mělo začínat vodorovně s vnitřním koutkem oka a krajem nosu. „Dbejte na to, aby obočí bylo symetricky stejné. Výsledný tvar by měl rezonovat s celkovým tvarem obličeje. Pokud nevíte, jaký tvar vám bude sedět nejlépe, zajděte ke kosmetičce, která vám profesionálně obočí vytrhá, a vy pak již budete později pouze udržovat jeho tvar,“ radí Dagmar Korbová Krůzová z Krasa.cz.

Krok druhý: Vytrhávání

Použijte pinzety, které mají zkosený tvar, lépe tak zachytíte chloupky. Pokud se bojíte bolesti, můžete obočí přejet kostkou ledu, která kůži malinko znecitliví. Chloupky se trhají v dolní části. Horní část vytváří přirozený tvar. Máte-li chloupky příliš dlouhé, opatrně je zkraťte nůžkami na nehty. Použít lze také speciální epilační nitě.

Krok třetí: Styling

Máte již důkladně vytrhané obočí? Tak teď je na řadě jeho zvýraznění za pomoci dekorativní kosmetiky. Současný trend velí obočí tmavší. Je dobré ho mít barevně sladěné s barvou vlasů. Tmavé dámy o jeden odstín světlejší, blondýny se nemusejí bát obočí malinko ztmavit na světle hnědou barvu. Příliš tmavé obočí bude ale vyvolávat nepřirozeně přísný pohled. Ne všechny dámy vypadají totiž jako Cara Delevingne, která si založila svojí image na uhrančivě tmavém obočí a kopírují ji miliony dívek po celém světě.

„Místo tužky na obočí použijte spíše stíny, které dodají přirozenější vzhled. Kupte si speciální šikmý štěteček na obočí a jemně si obočí vystínujte. Tužku pak můžete využít na dokreslení chybějících chloupků. Obočí nakonec „učešte“ štětečkem,“ dodává Dagmar Korbová Krůzová.

Poslední, ale velmi důležitý krok je obočí tzv. zafixovat, aby vydrželo ve stejném tvaru celý den. Použít můžete speciální gelové fixátory. Pokud je nemáte, tak vystačíte i s obyčejnou vazelínou na rty nebo můžete postříkat kartáček na obočí lakem na vlasy. Obočí také krásně zvýrazníte, pokud si pod něj dáte světlé oční stíny nebo rozjasňovače.

Zdroj: http://kosmetika-wellness.cz/cs/jak-mit-krasne-upravene-oboci/

Napsat komentář